Acceptatie

Over de acceptatie van de ziektekostenverzekering hoeft u zich weinig zorgen te maken. Dat is dan in elk geval aan de orde op het moment dat u alleen bent geïnteresseerd in een basisverzekering, want hiervoor zal namelijk nooit weigering plaatsvinden. Dit heeft uiteraard alles te maken met het feit dat de overheid de verplichting van de ziektekostenverzekering heeft ingesteld. Het enige gedeelte dat echter verplicht is, is de basisverzekering. Dat is dan ook het enige gedeelte waarvoor er geen weigering kan plaatsvinden.

Acceptatie basisverzekering

De basisverzekering hoort iedereen te hebben en vandaar dus ook dat acceptatie iets is waar u blindelings van uit kunt gaan, ongeacht bij welke verzekeraar u de aanvraag voor uw ziektekostenverzekering indient. Op zich is dat natuurlijk wel fijn, maar voor heel veel mensen in Nederland zal alleen een basisverzekering niet toereikend genoeg zijn voor alle mogelijke kosten voor de zorg die gemaakt gaan worden in het aankomende jaar en dan zijn er dus ook een of meerdere aanvullende verzekeringen nodig.

Acceptatie aanvullende verzekeringen

Aanvullende verzekeringen zijn optioneel en niet verplicht gesteld, waardoor hierbij de acceptatie wel gewoon door een verzekeraar bekeken zal gaan worden op basis van uw medische gesteldheid en ook uw medische geschiedenis. Op basis hiervan zou er dus ook de beslissing kunnen vallen van de kant van de verzekeraar dat zij u niet willen toelaten. In dat geval heeft u zich daar bij neer te leggen en kunt u natuurlijk ook nog kijken naar aanvullende verzekeringen van andere verzekeraars. Ondanks een eventuele weigering voor aanvullende verzekeringen kunt u de basisverzekering daar natuurlijk nog altijd wel afsluiten indien u dit wenst. Dit kunt u ook gewoon doen als u toch voor aanvullende verzekeringen elders gaat kijken. Zeker bij aanvullende verzekeringen is het een kwestie van kiezen voor de juiste verzekeraar.