Fysiotherapie

Fysiotherapie is het soort dekking dat niet binnen de basisverzekering valt. Wilt u zichzelf voor het aankomende jaar dus toch verzekeren tegen behandelingen bij de fysiotherapeut, dan rest u niets anders dan u zich hiervoor ook aanvullend te gaan verzekeren. Doet u dit niet en ondergaat u toch een behandeling bij de fysiotherapeut, dan zal deze dus voor eigen rekening zijn en hoeft u er niet op te rekenen dat uw verzekeraar iets van deze kosten voor u gaat vergoeden. Kiest u voor fysiotherapie bij uw ziektekostenverzekering, dan begint dit vrijwel altijd bij 9 behandelingen per jaar, maar u heeft uiteraard ook de mogelijkheid om voor meer behandelingen te kiezen, al zal uw te betalen premie hiermee natuurlijk wel op gaan lopen.

Maximale dekking fysiotherapie

De maximale dekking voor fysiotherapie loopt aardig uiteen. U kunt bijvoorbeeld bij een verzekeraar kiezen voor een volledige dekking van fysiotherapie, waar een ander al stopt bij het aanbieden van 18 behandelingen in een kalenderjaar. Logischerwijs zult u voor een onbeperkt aantal behandelingen bij de fysiotherapie flink extra gaan betalen bovenop de standaard kosten van de basisverzekering, want de kans is immers groot dat er dan flink wat kosten bij uw ziektekostenverzekeraar zullen gaan worden gedeclareerd.

Fysiotherapie onderdeel aanvullende dekking

De dekking voor fysiotherapie valt onder de aanvullende dekking. Er zijn verzekeraars die de dekking als individuele dekking aanbieden en waarbij u dus ook echt alleen maar voor fysiotherapie betaalt, maar veel verzekeraars verwerken fysiotherapie ook wel in een compleet aanvullend pakket en in dat geval is het zo dat u dus ook andere zaken bij uw pakket krijgt behalve alleen maar fysiotherapie. Wanneer uw interesse enkel maar naar fysiotherapie uitgaat kiest u dus wijselijk ook voor een verzekeraar die fysiotherapie als losse aanvullende dekking aanbiedt, want dan is het aannemelijk dat de kosten het goedkoopst zullen gaan blijven. Omdat fysiotherapie dus valt onder de aanvullende dekking is het vooraf nog geen garantie dat u geaccepteerd wordt bij een verzekeraar waarbij u deze dekking graag onder wilt brengen.