Jongeren en studenten

Jongeren en studenten vormen een aparte groep binnen de ziektekostenverzekeringen. Althans, als er gekozen wordt voor een verzekering welke speciaal voor deze doelgroep is bedoeld, want deze verzekeringen zijn er namelijk en deze staan bekend om de specifieke voorwaarden en de voordelige premie die hier gekoppeld aan is. Een beperkte dekking is waar het bij de jongeren en studenten ziektekostenverzekering om draait en alhoewel dat misschien klinkt alsof dat dus niet zo’n handige keuze is ligt dat voor studenten en jongeren toch net even anders. Deze doelgroep heeft vaak geen problemen met de gezondheid en daardoor is een meer beperkte ziektekostenverzekering met dus een lage premie helemaal geen slechte optie. Enkel de zorg die noodzakelijk is is bij deze ziektekostenverzekering inbegrepen, zoals ook te zien is bij dit soort verzekeraars.

Gerichte dekking jongeren

In de standaard basisverzekering van een ziektekostenverzekering zitten een hoop zaken die nu niet direct relevant zijn voor iemand die jong is. Wat bijvoorbeeld te denken van kraamzorg. Dit soort zaken zijn dan ook niet bij de jongeren ziektekostenverzekering inbegrepen om zodoende dus ook de kosten van de verzekering te kunnen drukken. Anderzijds zit bijvoorbeeld fysiotherapie weer wel bij een dergelijke ziektekostenverzekering inbegrepen. Vandaar dus ook dat een dergelijke ziektekostenverzekering ook eigenlijk alleen maar geschikt is voor jongeren en/of studenten en deze zal dan ook alleen maar aan deze doelgroep worden verstrekt.

Standaard lage premie

Een beperkte dekking staat uiteraard garant voor een lage premie. En dat is nu precies waar jongeren naar op zoek zijn. Zij willen graag hun kostenposten zo laag mogelijk houden en aangezien er onder de ziektekostenverzekering niet uit te komen valt kan dat door middel van zo’n specifieke ziektekostenverzekering als die voor jongeren en/of studenten. Omdat deze doelgroep daarnaast vaak ook nog eens in aanmerking voor zorgtoeslag komt zullen de kosten hierdoor nog verder worden gedrukt en hoeven jongeren en studenten vaak maar minimaal voor de ziektekostenverzekering te betalen.