Meest geschikte verzekering

Benieuwd naar de meest geschikte verzekering of hoe u daar het best achter kunt komen? Houd er rekening mee dat dit voor iedereen anders zal zijn. Het is wat dat betreft vooral van belang om het risico in te schatten dat u loopt. Bent u een intensief sporter waardoor het risico op blessures vrij groot is? Gaat u graag op reis waardoor medische kosten in het buitenland gemakkelijker ontstaan? Heeft u de laatste jaren geen dokter meer gezien en wenst u daarom een eenvoudige polis? De meest geschikte verzekering hangt sterk af van de manier waarop u door het leven gaat.

Basisverzekering en aanvullende dekking

U kunt de meest geschikte verzekering afsluiten door goed te kijken naar de combinatie van een basisverzekering en een aanvullende dekking. De basisverzekering is voor iedereen verplicht. U kunt de verschillende verzekeraars vergelijken op basis van de premie, aangezien de dekking wettelijk is vastgesteld. Wenst u de vrijheid van een restitutiepolis of heeft u een voorkeur voor de lage premie van een naturapolis? Daarnaast kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Let daar goed op de dekking, aangezien de verzekeraars vrij zijn in het opstellen daarvan. U kunt aan de hand daarvan de meest geschikte verzekering afsluiten.

Vergelijken van ziektekostenverzekeringen doe je online

Uiteraard kunt u online ziektekostenverzekeringen vergelijken om de meest geschikte verzekering te vinden. Het is verstandig om uit te gaan van uw eigen wensen met betrekking tot de dekking en een lage premie. Zorg er in ieder geval voor dat u bij de verschillende verzekeraars dezelfde dekkingen kiest, om geen appels met peren te vergelijken. Vindt u de meest geschikte verzekering en wilt u die afsluiten? U kunt dat gewoon online doen. Zorg ervoor dat u de oude polis voor 31 december opzegt en u de nieuwe verzekering voor 1 februari afsluit, deze zal dan met terugwerkende kracht voor u ingaan.