Overstappen

Wilt u overstappen van zorgverzekeraar en bent u benieuwd hoe u dat aan dient te pakken? U kunt dat gewoon online doen. Het is verstandig om op voorhand alvast na te gaan naar welke verzekeraar u zou willen, maar dat is niet verplicht. U dient uw oude verzekering op tijd op te zeggen, vervolgens heeft u nog een maand de tijd om u met terugwerkende kracht aan te melden bij een andere verzekeraar. Overstappen van zorgverzekeraar is wat dat betreft niet lastig, wij helpen u er graag mee op weg.

Op tijd overstappen

Het is in ieder geval van groot belang om het overstappen van zorgverzekeraar op tijd in orde te maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw opzegging van de oude verzekering voor 31 december binnen is bij uw verzekeraar. Dat betekent dat het in de praktijk verstandig is om dit al voor de 24ste te regelen. U voorkomt daarmee eventuele problemen vanwege de feestdagen in deze periode. Zou u de opzegging later dan 31 december doen? Dan bent u te laat en is het dit jaar helaas niet meer mogelijk om over te stappen. Weet ook dat u na het overstappen nog altijd bedenktijd heeft om eventueel de verzekering weer ongedaan te maken.

Online overstappen

Vervolgens kunt u online op zoek gaan naar een nieuwe verzekeraar of u daar meteen aanmelden. U kunt tot 1 februari van het jaar erop overstappen naar een andere ziektekostenverzekering. Zorg er dus voor dat uw aanmelding op uiterlijk 31 januari binnen is. U bent dan met terugwerkende kracht verzekerd voor het komende jaar, zodat u een jaar lang kunt rekenen op een scherpere premie of een betere polis. Zelf overstappen naar een andere ziektekostenverzekering? Het is verstandig om online de verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, om een goede keuze te kunnen maken uit het aanbod.