Premieverschillen verzekeraars

Benieuwd waar de premieverschillen tussen verzekeraars vandaan komen? Dat heeft met een aantal verschillende zaken te maken. Uiteraard zijn sommige verzekeraars simpelweg duurder dan anderen, bijvoorbeeld omdat ze een meer uitgebreide klantenservice bieden of bekend staan om hun goede zorgen. Anderen proberen juist op de kosten te letten en laten u zoveel mogelijk online regelen. Houd er daarnaast rekening mee dat niet alle verzekeraars met alle zorgverleners afspraken maken, om op die manier de premie te drukken. Wij zetten de oorzaken voor premieverschillen tussen verzekeraars voor u op een rij, zodat u daar een goed beeld van krijgt.

Online verzekeraars

Het zijn onder andere de online aanbieders die ervoor zorgen dat er premieverschillen tussen verzekeraars ontstaan. Door zoveel mogelijk online te werken zorgen ze ervoor dat ze de kosten zelf goed in de hand kunnen houden. Het voordeel voor u vertaalt zich naar een lagere premie per maand, zodat u voordelig gebruik kunt maken van een ziektekostenverzekering. Houd er aan de andere kant rekening mee dat u zelf uw gegevens in dient te vullen of dient te wijzigen. De premieverschillen tussen verzekeraars kunnen niet vanuit het niets ontstaan, u zal wat dat betreft wat meer moeten doen in ruil voor een lagere premie.

Keuzevrijheid binnen de polis

Daarnaast ontstaan er premieverschillen tussen verzekeraars op basis van de keuzevrijheid die ze u bieden. Een verzekeraar die contracten sluit met alle zorgverleners zal daar over het algemeen meer kosten voor maken dan een verzekeraar die een aantal specifieke ziekenhuizen kiest. Des te meer keuzevrijheid u wenst, des te hoger ook de premie op zal lopen die u maandelijks dient te betalen en voor minder keuzevrijheid geldt dus het tegenovergestelde. Het is wat dat betreft niet vreemd dat er premieverschillen tussen verzekeraars ontstaan, het is wel van belang om een keuze te maken op basis van goede informatie over de polis en uw keuzevrijheid.