Ziektekostenverzekering afsluiten

Voor de ziektekostenverzekering afsluiten is een bepaalde periode per kalenderjaar ingelast. Deze periode loopt officieel 3 maanden, maar de meeste mensen zijn er slechts van op de hoogte dat de periode 2 maanden duurt en het is ook maar het beste om inderdaad die 2 maanden als richtlijn te gebruiken. Deze maanden zijn november en december en officieel is het ook nog mogelijk om het afsluiten van een ziektekostenverzekering in januari te doen. Een ziektekostenverzekering loopt echter vaak op 31 december af, dus is het ook aan te raden om voor die tijd ofwel uw ziektekostenverzekering te verlengen ofwel ervoor te zorgen dat u er voor die tijd in bent geslaagd om een nieuwe te vinden zodat u deze nieuwe ziektekostenverzekering dan in kunt laten gaan op 1 januari van het aankomende jaar.

Online afsluiten van ziektekostenverzekering

Een ziektekostenverzekering afsluiten online is niets speciaals, want vrijwel iedereen doet het op deze manier. Het is ook een logische manier van zaken, want voor het vergelijken (wat de meesten ook doen) is internet ook de plek bij uitstek om dit te gaan doen. Vergelijken kost vrijwel geen tijd en direct daarna krijgt u de gelegenheid om te gaan afsluiten als u dat wenst. Een ziektekostenverzekering afsluiten hoeft overigens niet direct na het vergelijken, want u kunt er ook nog eens over na gaan denken of elders nog een vergelijking doen om te zien of het resultaat dat hier uit komt rollen wederom hetzelfde is. Probeer direct de juiste dekking te kiezen, want later nog wijzigingen aanbrengen in de verzekering is iets dat maar zeer moeilijk zal gaan.

Wees op tijd met overstappen

Met overstappen dient u op tijd te zijn. U kon hierboven al lezen welk tijdvak er beschikbaar is voor een overstap van verzekeraar. Het beste zorgt u er gewoon voor dat u het op 31 december allemaal rond hebt, maar indien u dat om wat voor reden dan ook toch niet voor elkaar weet te krijgen weet u in ieder geval dat u dan nog altijd 31 januari als uiterste datum hiervoor heeft.