Aanvullende ziektekostenverzekering

De aanvullende ziektekostenverzekering is iets wat optioneel is binnen de verzekering. Omdat er veel verschillende varianten aangeboden worden is het zeker interessant om het aanbod van verzekeraars voor wat betreft de aanvullende verzekering te bekijken. De basisverzekering zal voor veel consumenten te beperkt zijn om het hiermee qua dekking te redden en in dat geval is de aanvullende verzekering dus noodzakelijk. Wat aanvullende verzekeringen betreft moet u hierbij onder meer aan de tandartsverzekering denken, maar ook bijvoorbeeld dekking voor fysiotherapie en dekking voor de aankoop van een bril of lenzen.

Basisverzekering voor jonge mensen afdoende

De jongeren onder ons zijn vaak met een basisverzekering tevreden en dit komt natuurlijk door de lage kosten die hier aan vast hangen. Dat de kosten hierdoor laag blijven van de ziektekostenverzekering is natuurlijk een leuke bijkomstigheid, maar daarbij is het ook zo dat jongeren met de basisverzekering prima uit de voeten kunnen. Het is namelijk niet zo dat de basisverzekering helemaal niets aan dekking te bieden heeft, dus u kunt er dan ook altijd op rekenen dat de belangrijkste zaken hierdoor zijn gedekt. Hierbij moet u aan standaard zaken denken als het bezoek aan de huisarts, maar ook kraamzorg, een verblijf in het ziekenhuis en ook veel medicijnen. Wordt er voor een jongeren zorgverzekering gekozen, dan is het wel belangrijk om te weten dat de standaard zorg uit de basisverzekering toch enigszins aangepast zal zijn en dus niet helemaal zo zal zijn als bij de reguliere basisverzekering.

Aanvullende ziektekostenverzekering als pakket

Een aanvullende ziektekostenverzekering sluit u doorgaans af als een compleet pakket en dat houdt dan ook in dat u – ook wanneer u slechts in 1 van de aanvullende dekkingen geïnteresseerd bent – toch ook vaak de andere dekkingen erbij zult krijgen. Stel dat u alleen maar fysiotherapie als dekking zou willen, dan is het aannemelijk dat u hierbij bijvoorbeeld ook de dekking voor de alternatieve geneeswijzen erbij krijgt. U heeft daar dus zelf geen invloed op. De tandartsverzekering is dan vaak weer wel een op zichzelf staande aanvullende dekking bij de ziektekostenverzekering. Hierbij geldt tevens dat er voor deze dekking vaak 3 of 4 verschillende opties worden geboden.