Bedenktijd

Wanneer u voor een ziektekostenverzekering kiest is het natuurlijk zo dat u de verzekering heeft voor een jaar lang. Mocht u echter om een bepaalde reden toch naderhand twijfels of bedenkingen hebben over uw keuze, dan mag u zich ook nog bedenken. De bedenktijd die hiervoor geldt is natuurlijk niet voor een al te lange tijd, want als u zich wilt gaan bedenken zonder dat dit consequenties voor u heeft zult u dit wel moeten doen binnen de termijn van 14 dagen. Wacht hiermee dus niet langer als u zich wilt bedenken, want het zal na die tijd moeilijk zijn om uw ziektekostenverzekering nog stop te zetten, daar u immers wel gewoon een verbintenis aan bent gegaan met een verzekeraar.

Wettelijke bepaling

Het staat in de wet dat u zich mag bedenken voor een tijd van 14 dagen voor wat de ziektekostenverzekering betreft. Hier heeft dan ook elke ziektekostenverzekeraar zich aan te houden en u mag zich hier ook ten alle tijden op beroepen. Nog beter is het natuurlijk als u pas over gaat tot het afsluiten van uw ziektekostenverzekering op het moment dat u bij uzelf alle twijfel heeft weggenomen door het vergelijken van ziektekostenverzekeringen.

Bedenktijd geldt voor alle verzekeringen

Denk overigens niet dat de bedenktijd enkel maar geldt voor ziektekostenverzekeringen, want zo is het zeker niet. Voor iedere verzekering in Nederland is namelijk de bedenktijd van kracht en dat is natuurlijk handig om te weten met het oog op eventueel nog andere verzekeringen die u in de toekomst af wilt gaan sluiten. Zo weet u dus in elk geval wat uw rechten zijn bij een verzekering afsluiten.