Dure ziektekostenverzekering verleden tijd

Een dure ziektekostenverzekering is voor niemand noodzakelijk, maar toch zitten veel mensen er onbewust wel mee opgezadeld. Een dure ziektekostenverzekering is vaak het gevolg van het feit dat er veel te weinig vergeleken wordt door consumenten of beter gezegd dat er gewoon niet aan het vergelijken van ziektekostenverzekeringen wordt gedaan. In dat geval kunt u er natuurlijk ook nooit echter komen of u inderdaad ook een (te) dure ziektekostenverzekering heeft op het moment. Dat komt bij de meeste mensen gewoon voort uit gemakzucht, want het is onlogisch om bewust een te dure ziektekostenverzekering aan te houden.

Vergelijken

Veel consumenten vergeten het dus om te gaan vergelijken en dat resulteert dan ook maar al te vaak in een dure ziektekostenverzekering. Ook ziektekostenverzekeringen die enkele jaren geleden nog als goedkoopste uit de bus kwamen hoeven dit nu niet meer te zijn en daar zou u dan ook nooit zomaar blindelings vanuit mogen gaan. De kans dat dit namelijk een foute redenatie is, is zeer aannemelijk. Premies zijn jaarlijks namelijk vaak zo veranderlijk als het weer en jaarlijks vergelijken is dan ook alles behalve een overbodige luxe.

November maand van de premie

De tijd van de ziektekostenverzekering vergelijken ligt altijd in de maand november. Dan wordt hier doorgaans door de meeste consumenten al een start mee gemaakt, waarna december echt in het teken staat van de overstap van de ziektekostenverzekering zelf. Er wordt consumenten met deze 2 maanden dus zeer zeker ruim voldoende gelegenheid geboden om te gaan vergelijken en juist omdat u deze gelegenheid zo ruimschoots krijgt doet u er goed aan deze ook ten volste te gaan benutten.