Ziektekostenverzekering opzeggen

Een ziektekostenverzekering opzeggen is helemaal geen lastige aangelegenheid, maar u moet wel weten dat wanneer u in beginsel voor een ziektekostenverzekering kiest u hiermee natuurlijk wel een verplichting heeft ten opzichte van de verzekeraar, want de ziektekostenverzekering heeft vrijwel altijd een duur van een jaar. U kunt dus niet halverwege het jaar zomaar gaan beslissen dat u wilt gaan opzeggen, want daarnaast zult u ook niet zomaar in deze periode bij een andere verzekeraar worden geaccepteerd. Besef u dat dus goed van tevoren, want indien u namelijk goed uw ziektekostenverzekering kiest zou het ook helemaal niet nodig moeten zijn om eerder op te zeggen dan wanneer u hiertoe de gelegenheid krijgt. Die gelegenheid krijgt u overigens aan ieder einde van het jaar, dus dan is een ziektekostenverzekering opzeggen ook nooit een probleem. Dit gebeurt ook ieder jaar opnieuw veelvuldig omdat men vaak toch wel weer ergens een verzekeraar heeft gevonden die de ziektekostenverzekering net even wat goedkoper of gunstiger aan kan bieden.

Gebruik maken van overstaphulp

Een ziektekostenverzekering opzeggen kunt u zelf doen, maar het kan ook heel goed voorkomen dat u dit niet zelf hoeft te doen, maar dat dit voor uw gedaan wordt namens de verzekeraar bij wie u uw nieuwe ziektekostenverzekering afgesloten heeft. Er wordt in zo’n situatie gesproken over de zogenaamde overstaphulp. Echter is het een kleine moeite natuurlijk om zelf uw ziektekostenverzekering schriftelijk op te zeggen bij uw verzekeraar.

Wees verzekerd

U dient altijd verzekerd te zijn, want een ziektekostenverzekering is nu eenmaal een verzekering waar u met geen mogelijkheid onderuit kunt komen. Een ziektekostenverzekering opzeggen betekent dan ook dat deze dient over te lopen in een nieuwe ziektekostenverzekering, zodat u dus geen moment onverzekerd bent. Dat is ook de reden dat u bij uw nieuwe ziektekostenverzekering een datum aan kunt geven waarop deze in dient te gaan, zodat de ziektekostenverzekeringen in kwestie gewoon goed in elkaar kunnen overlopen.