Zorgtoeslag

Zorgtoeslag is een toeslag die men kan krijgen indien het inkomen niet toereikend is voor het betalen van de premie voor de ziektekostenverzekering. Men kan op de website van Belastingdienst direct een exacte berekening voor de zorgtoeslag maken, waarbij uiteraard wel de nodige gegevens van belang zijn. Dit geldt dus onder meer voor het inkomen dat u heeft. Indien inderdaad blijkt dat het inkomen niet toereikend is zult u kunnen zien welk bedrag aan zorgtoeslag u dan van de overheid kunt krijgen. Hoe lager het inkomen is, hoe meer u doorgaans aan zorgtoeslag zult kunnen ontvangen. U zou de zorgtoeslag als een soort korting op de premie kunnen beschouwen, al is het meer een tegemoetkoming.

In aanmerking komen voor zorgtoeslag

Vooraf is niet te zeggen of u zorgtoeslag kunt krijgen en ook niet om welk bedrag dit dan gaat. Dit zal namelijk van persoon tot persoon verschillen en om het tot op de euro nauwkeurig te kunnen weten is de enige optie die u heeft de website van de Belastingdienst bezoeken. U moet daar sowieso zijn, want ook voor een aanvraag is dat de plek om dat te gaan doen.

Bereken regelmatig uw zorgtoeslag

Het is niet zo dat u er met een keer de zorgtoeslag berekenen al bent, want omdat er in uw financiële situatie zo nu en dan de nodige zaken kunnen gaan veranderen is het ook zeker zaak dat u af en toe bijhoudt of uw zorgtoeslag nog relevant is voor u. De zorgtoeslag is een voorlopige toeslag en de Belastingdienst zal naderhand gaan narekenen waar u precies recht op had. Mocht nou blijken dat u teveel heeft gehad omdat uw financiële situatie naderhand beter is geworden dan gedacht, dan betekent dat dus onherroepelijk dat u geld aan de Belastingdienst schuldig bent.